Een spel voor asielzoekers

September, 2016


Tijdens mijn minor Arts&Humanity heb ik gewerkt aan een opdracht gegeven door het COA (centraal orgaan opvang asielzoekers). De opdracht luidde als volgt :

'Bedenk een 'spel' voor bewoners van een azc wat zorgt voor onderling begrip, samenhorigheid en wat door meerdere culturen gespeeld kan worden.

 

Mijn idee:

Ik heb verschillende azc's bezocht en wat me opviel was dat de muren kaal en wit zijn. Erg saai. Daar wilde ik wat aan veranderen.

Ik heb daarom een spel bedacht wat aan de muur gespeeld kan worden. Er komen verschillende stalen platen aan de muur te hangen in verschillende vrolijke kleuren. Op deze platen kan dan met flexibele magneten het spel tangram gespeeld worden. Bij dit spel heb je zeven verschillende vormen waar je allerlei figuren mee kunt maken. Wanneer kinderen dit spel spelen werken ze aan hun motorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Ze leren probleemoplossend te denken en wanneer ze zelf nieuwe figuren creëren draagt dit ook bij aan hun verbeeldingskracht.

 

 

 

 

 


  • Ik heb kaartjes ontworpen waar figuren opstaan die ze kunnen maken, er zijn makkelijke en moeilijke kaarten en kaarten waarbij de bewoner zijn eigen fantasie kan gebruiken. Op de kaartjes staat een Nederlandse, Engelse en Arabische tekst, zo krijgt de bewoner dus ook nog wat mee van de Nederlandse taal.